We delen onze informatie & kennis graag

Artikelen

Video's

 • Media

  In Nederland zijn er ongeveer 5000 tot 7000 kinderen met een levensbedreigende of levensduur verkortende aandoening en hun gezinnen die behoefte hebben aan palliatieve zorg. Hieronder vallen ook kinderen met ZEVMB.
  Deze kinderen en gezinnen hebben behoefte aan palliatieve zorg van goede kwaliteit.

  Palliatieve zorg voor kinderen heeft als doel het verbeteren van de kwaliteit van leven, behoud van waardigheid en het verminderen van het lijden van ernstig zieke of stervende kinderen, op een manier die past bij hun opvoeding, omgeving en cultuur. Palliatieve zorg betreft de periode vanaf de diagnose van een levensbedreigende of levensduurverkortende aandoening tot en met de periode van nazorg. De zorg heeft betrekking op het kind en het gezin, zowel voor als na de dood.

  (bron: bron: NVK herziene Richtlijn ‘Palliatieve zorg voor kinderen’, 2022)

 • Media

  dr. Jan Peter Rake, kinderarts en medisch directeur Amalia kinderziekenhuis, licht de definitie van ZEVMB (zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen) toe.

  Hier vind je nog meer informatie over de definitie van ZEVMB: www.zevmb.nl/alles-over-zevmb/definitie

 • Media

  Filmpje met mensen die betrokken waren bij Wij zien je Wel, over de opbrengst van het programma en hun visie op de toekomst.

 • Media

  De korte film 'Wat je niet ziet' laat de impact zien van een kind met Zeer Ernstige Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen (ZEVMB) op het hele gezin.

 • Media

  Susanna de Wit vertelt over alles wat zij tegenkomt bij het aanvragen van hulpmiddelen voor haar dochter Lily met ZEVMB.

 • Media

  Tijdens de online werksessie 'ZEVMB-zorg: van uitdagingen naar oplossingen’ op 30 mei 2022, lichtte Susanne Walstock, ouderexpert en projectleider van de ZEVMB-zorgstandaard, de 5 thema's van de ZEVMB-zorgstandaard toe.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Meld je nu aan

Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.
Momentje...

Bedankt voor je bericht.