-
ZEVMB-paspoort
Het ZEVMB-paspoort helpt ouders van kinderen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB) de zorg en ondersteuning voor hun kind te organiseren. Het hebben van het paspoort geeft aan dat is vastgesteld dat een kind ZEVMB heeft en dat ouders daarmee aanspraak kunnen maken op speciale afspraken.
-
ZEVMB-zorgstandaard
Samen met ouders, zorgverleners, zorgverzekeraars en zorgkantoren werkt Wij zien je Wel werkt aan een ZEVMB-zorgstandaard. Deze maakt duidelijk wat verwacht kan worden rondom de zorg voor een kind met ZEVMB (-18/18+), ouders en het gezin. Daarnaast helpt het ouders om aan andere partijen duidelijk te maken wat passende ZEVMB-zorg inhoudt. Ook helpt een zorgstandaard zorgaanbieders en zorgverzekeraars te bepalen wat er nodig is voor het leveren van passende ZEVMB-zorg. Alleen samen kunnen we de ZEVMB-zorg verbeteren!
-
ZEVMB-verbeteragenda
In de zorg voor kinderen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB) en hun gezinnen kunnen sommige dingen beter. De ZEVMB-verbeteragenda verzamelt knelpunten, analyseert ze en probeert ze op te lossen.
-
ZEVMB-kenniscentrum
Stichting ZEVMB-kenniscentrum stelt zich ten doel om hulp en zorg aan mensen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB) en hun gezinnen te verbeteren en die zorg structureel en duurzaam in het Nederlandse zorgsysteem in te bedden. Met de focus op kennis en gebaseerd op de kracht van netwerken wil het kenniscentrum, samen met een groot landelijk netwerk van ouders, zorgorganisaties, wetenschappelijke-, branche-, beroeps- en patiëntenverenigingen, de realisatie van de visie en missie tot stand brengen. Het ZEVMB-kenniscentrum is in 2022 opgericht en ontstaan vanuit het programma Wij zien je Wel in samenwerking met stichting 2CU.