Profiteer tijdens de vakantie van je gehandicaptenparkeerkaart

20-06-2023

Als je met je gezin een dagje naar het strand wilt, welke zijn dan rolstoeltoegankelijk? En als je op vakantie gaat naar het buitenland, wist jij dan dat je met je gehandicaptenparkeerkaart korting kunt krijgen op de Franse tolwegen? En je een uitzondering vormt bij het gebruik van een milieusticker?  

 

Als je in Nederland een gehandicaptenparkeerkaart aanvraagt, krijg je een Europese gehandicaptenparkeerkaart. Hiermee kun je parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen in alle landen van de Europese Unie (EU). De kaart is ook geldig in Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland.Met deze kaart kun je overigens profiteren van korting op Franse tolwegen; Voertuigen (personenauto's, busjes, campers) die qua afmeting tot categorie 2 behoren, maar die aantoonbaar via een vermelding op kenteken- of rijbewijs voor gehandicaptenvervoer zijn aangepast en ingericht, vallen onder de goedkopere categorie 1.  

Gebruik de gehandicaptenparkeerkaart ook binnen milieuzones. In principe hebben voertuigen waarin duidelijk zichtbaar een geldige Europese gehandicaptenparkeerkaart achter de voorruit is geplaatst, geen milieusticker nodig. 

 

Lees meer vakantietips – ook waar je een rolstoeltoegankelijk strand vindt – onder het kopje ‘vragen & antwoorden’ op onze website