Vraag

Krijg je met een gehandicaptenparkeerkaart korting op de Franse tolwegen?

Antwoord

Ja, in Frankrijk krijgen voertuigen met een gehandicaptenparkeerkaart korting. Voertuigen (personenauto's, busjes, campers) die qua afmeting tot categorie 2 behoren, maar die aantoonbaar via een vermelding op kenteken- of rijbewijs voor gehandicaptenvervoer zijn aangepast en ingericht, vallen onder de goedkopere categorie 1. Zorg dat je bij de tolpoortjes je gehandicaptenparkeerkaart bij de hand hebt. 

 

Eisen: 

  • Het voertuig moet bij voorkeur duidelijk zichtbaar van een gehandicaptenparkeerkaart of rolstoelsticker zijn voorzien. 

  • Een Europese gehandicaptenparkeerkaart moet getoond kunnen worden. 

  • Bij de tolstations is aanmelden met de vereiste papieren mogelijk bij de bemande tolhokjes. Bij automatische tolpoorten kan via de informatieknop om assistentie worden gevraagd. Om discussie aan de tolpoort te voorkomen kan het handig zijn een print mee te nemen van de pdf die hiervoor beschikbaar is op autoroutes.fr/fr/classification-des-vehicules.htm (klik op 'Télécharger le dépliant détaillé'). De informatie voor gehandicapten staat onderaan de eerste pagina van de pdf. 

 

Bron: ANWB

 

Deze vraag werd gesteld op het Ouderplatform ZEVMB van 2CU. Dit is de online ontmoetingsplek voor ouders van een (volwassen) kind met ZEVMB. Alleen ouders met een ZEVMB-paspoort hebben toegang tot het Ouderplatform.