Doe mee aan de Meldactie energiekosten

24-04-2023

Tijdens de energiecrisis kregen wij verschillende signalen over de (te) hoge energiekosten in gezinnen met iemand met ZEVMB.  Netwerk voor mensen met een beperking en chronische ziekte Ieder(in) houdt tot en met 30 april een Meldactie energiekosten. Als ZEVMB-kenniscentrum pleiten wij net als Ieder(in) voor een betere compensatieregeling voor deze extra energiekosten. Daarom steunen en onderschrijven wij deze actie. Doe je mee?

 

De meldactie richt zich op mensen die vanwege hun beperking of aandoening extra veel energie verbruiken. Zoals elektrische hulpmiddelen of omdat je je huis extra warm stookt voor het comfort van degene met ZEVMB. Met dit onderzoek wil Ieder(in) achterhalen waarom mensen met een beperking of chronische aandoening extra energie gebruiken, hoeveel extra kosten dit oplevert en wat dit betekent voor de financiële situatie. De uitkomsten van de meldactie gebruikt Ieder(in) bij de lobby voor een structureel betere compensatieregeling voor deze extra energiekosten. 

 

De nu getroffen overheidsmaatregelen - zoals het prijsplafond voor energie - zijn voor mensen met een beperking geen goede oplossing. De maatregelen zijn afgestemd op een gemiddeld energieverbruik, terwijl het hier juist gaat om mensen die vanwege hun beperking of aandoening meer energie verbruiken.

 

Heb jij hiermee te maken? Vul dan de vragenlijst in over je hoge energiekosten.

Heb je hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst, dan kan je terecht bij het Meldpunt van Ieder(in): 085 – 400 70 22.

 

Meer informatie over de Meldactie energiekosten lees je op de website van Ieder(in)