Brochure over het ZEVMB-paspoort voor medewerkers gemeenten

Als medewerker van bijvoorbeeld een zorgkantoor, gemeente of zorginstelling kun je te maken krijgen met het ZEVMB-paspoort. Het paspoort is er om ouders/vertegenwoordigers van iemand met ZEVMB en organisaties te helpen om samen de zorg voor mensen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen te organiseren. Omdat de begrippen ZEVMB en het ZEVMB-paspoort niet voor iedereen bekend zijn, hebben we de belangrijkste informatie daarover in een beknopte brochure gezet. Je deze onderaan deze pagina downloaden.

 

De afkorting ZEVMB staat voor ’zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen’ en omschrijft een groep mensen die 24 uur per dag intensieve en gespecialiseerde zorg nodig hebben. Dit heeft grote impact op alle vlakken van het leven, ook voor hun gezinnen. Het ZEVMB-paspoort helpt deze gezinnen om zorg en ondersteuning te organiseren. De organisaties waarmee zij te maken hebben zijn daarbij erg belangrijk! Als medewerker van een gemeente kun jij daarbij helpen. We willen je daarom vragen deze informatie te lezen en te delen met collega’s voor wie het ook relevant is.

 

In deze brochure staat informatie over de volgende thema’s:

 

• Wat is ZEVMB? Om wie gaat het en wat betekent het voor de zorg?

• Waarom een ZEVMB-paspoort? Hoe helpt het organisaties en gezinnen om samen zorg te organiseren?

• ZEVMB vaststellen. Wie krijgt er een ZEVMB-paspoort?

• Afspraken met systeempartijen. Welke concrete afspraken zijn er al gemaakt en hoe kun je hieraan bijdragen?

• Hoe kan de gemeente helpen? Want kunt u als medewerker van de gemeente doen?

 

De informatie in deze brochure is beknopt. Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten, neem dan vooral contact met ons op via info@zevmb.nl.