Vacature: Coördinator ZEVMB-paspoort (zzp)

07-03-2024

Vacature: Coördinator ZEVMB-paspoort (zzp) 

Stichting ZEVMB-kenniscentrum zet zich in om hulp en zorg voor mensen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB) en hun naasten te verbeteren. We werken er hard aan om die zorg structureel en duurzaam in het Nederlandse zorgsysteem in te bedden. Met de focus op kennis en gebaseerd op de kracht van samenwerken wil het kenniscentrum, samen met een groot landelijk netwerk van ouders, zorgorganisaties, wetenschappelijke-, branche-, beroeps- en patiëntenverenigingen, de ZEVMB-zorg verbeteren. HetZEVMB-kenniscentrumis in 2022 opgericht en ontstaan vanuit het programmaWij zien je Welin samenwerking met Stichting 2CU.    

 

In Nederland leven naar schatting zo’n 2000 mensen met ZEVMB. Lang niet iedereen kent deze groep, vooral niet op de terreinen die voor naasten en gezinnen met een kind met ZEVMB juist zo belangrijk zijn: de medische gezondheidszorg en gemeente, maar ook zorgkantoren, zorgverzekeraars en de sociale omgeving. Daar ligt meteen de kern van deze opdracht: het coördineren van het ZEVMB-paspoort dat naasten van mensen met ZEVMB helpt om zorg en ondersteuning te organiseren. Met het paspoort kan gebruik worden gemaakt van speciale afspraken, zoals vereenvoudigde vrijstelling van leerplicht en gespecialiseerde cliëntondersteuning.  

 

Wij zijn per direct op zoek naar een stevige coördinator van het ZEVMB-paspoort met de volgende kwaliteiten en ervaring: 

 

  • Aantoonbare werkervaring, bij voorkeur in een coördinatorfunctie 

  • Je bent een spin in het web  

  • Je bent stressbestendig en georganiseerd 

  • Je bent initiatiefrijk, samenwerkingsgericht en verbindend 

  • Je bent empathisch in het contact met ouders en naasten 

  • Ervaring in of affiniteit met ZEVMB of de gehandicaptenzorg 

 

Wat ga je doen? 

De focus van deze functie ligt op het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van mensen met ZEVMB en hun gezinnen. Als coördinator van het ZEVMB-paspoort werk je vanuit een verbindende rol samen met stakeholders van het kenniscentrum. Hierin vertegenwoordig je de belangen van de doelgroep. Als coördinator van het ZEVMB-paspoort ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het ZEVMB-paspoort, de verduurzaming (ICT, juridisch kader en toekomstplan), het toevoegen van nieuwe afspraken, contact met het expertteam, de verbeteragenda en coördinatie van het contactteam. 

 

Wij bieden:

  • Per direct een opdracht van 24 uur per week, in ieder geval tot 1 januari 2025 (zzp-constructie) 

  • Een ambitieus en hecht team  

  • Een opdracht waarbij je het verschil kunt maken voor mensen met ZEVMB en hun naasten  

  • Het team werkt op dinsdag samen in Utrecht, op een leuke locatie bij Utrecht Centraal, de overige uren werk je vanuit huis of ben je op pad 

 

Geïnteresseerd? 

Op www.zevmb.nl vind je meer informatie. Kijk ook het filmpje ‘Wat je niet ziet': www.zevmb.nl/kennis/watjenietziet.

Mail je motivatiebrief en cv t.a.v. coördinator Zwantine de Schipper: info@zevmb.nl. Voor vragen over de functie en sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met directeur Zwantine de Schipper, 06 28341203. Reageren op deze vacature kan tot 1 april 2024. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.