Vacature contactmedewerker ZEVMB-kenniscentrum

14-03-2023

Het ZEVMB-kenniscentrum zoekt een nieuwe contactmedewerker voor het ZEVMB-contactteam. Deze nieuwe collega staat hulpvragers te woord en zorgt ervoor dat gezinnen met een kind (-18/18+) met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB) verder worden geholpen. Het ZEVMB-contactteam bestaat uit de paspoortadministratie, een ouderexpert, de directeur van het ZEVMB-kenniscentrum en een contactmedewerker. Het contactteam vormt de ‘brede voordeur’ van het ZEVMB-kenniscentrum. Hier komen allerlei vragen binnen rondom ZEVMB; Van de aanvraag van een rolstoelbus tot vragen over vergoeding van hulpmiddelen en het ZEVMB-paspoort. Wij zoeken iemand die affiniteit heeft met de doelgroep en kennis heeft van ZEVMB-zorg, cliëntondersteuning en regelgeving. 

 

ZEVMB-kenniscentrum  

Stichting ZEVMB-kenniscentrum stelt zich ten doel om hulp en zorg rondom zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB) als expertisegebied te verbeteren en structureel en duurzaam in het Nederlandse zorgsysteem in te bedden. Met de focus op kennis en gebaseerd op de kracht van netwerken wil het kenniscentrum, samen met een groot landelijk netwerk van ouders, zorgorganisaties, wetenschappelijke-, branche-, beroeps- en patiëntenverenigingen, de realisatie van de visie en missie tot stand brengen. Het ZEVMB-kenniscentrum is in 2022 opgericht en ontstaan op initiatief vanuit het programma Wij zien je Wel in samenwerking met stichting 2CU. 

 

ZEVMB-paspoort 

Om de zorg rondom ZEVMB structureel en duurzaam te verbeteren is het ZEVMB-paspoort ontwikkeld. Het ZEVMB-paspoort helpt gezinnen de zorg en ondersteuning voor hun kind te organiseren, zonder dat de ouders steeds opnieuw moeten aantonen dat hun kind ZEVMB heeft. Het ZEVMB-paspoort wordt aangevraagd via het Contactteam, dat op veel verschillende manieren te bereiken is. Het contactteam bestaat uit de paspoortadministratie, een ouderexpert, de directeur van het ZEVMB-kenniscentrum en iemand met kennis van cliëntondersteuning en regelgeving. Om het team uit te breiden zijn wij op zoek naar een contactmedewerker die affiniteit heeft met de doelgroep en kennis heeft van clientondersteuning en regelgeving. 

 

Taken van de contactmedewerker

  • Voorafgaand aan het starten van de aanvraagprocedure voor het ZEVMB-paspoort, neem je contact op met de aanvrager. Dit zijn meestal de ouders van het kind.  

  • Tijdens de gesprekken met de aanvrager wordt de aanvraagprocedure uitgelegd, zodat de aanvragers weten wat hen te wachten staat. Daarnaast moet worden vastgesteld of er een urgente zorgvraag is en moet hiernaar gehandeld wordenNa afloop van de procedure wordt er weer telefonisch contact opgenomen met de aanvrager om de uitkomst terug te koppelen en samen met de aanvrager te kijken naar de vervolgstappen. 

  • Binnenkomende inhoudelijke vragen behandelen. 

 

Wie zoeken we? 

  • Je hebt affiniteit en ervaring met de ZEVMB-doelgroep 

  • Je hebt kennis van clientondersteuning, regelgeving en wetgeving  

  • Je bent ongeveer 4 uur per week beschikbaar  

  • Je hebt kennis van de Engelse taal 

 

Wat bieden we? 

  • Een leuk team 

  • Een fijne werksfeer 

  • Betekenisvol werk met een passende vergoeding 

 
Meer informatie 

Op onze website www.zevmb.nl vind je informatie over ZEVMB en het ZEVMB-kenniscentrum. Zoals: 

 
Procedure 
Heb je interesse? Stuur dan voor 29 maart 2023 je motivatie, cv en contactgegevens naar contact@zevmb.nl. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.